Zgodovina podjetja

V letu 1870 je prastari oče Wilhelm Schließer (Finomehanični mojster) osnoval mehansko delavnico, ki je hitro prerasla v kovnico medalj. Delavnica je bila poznana v pokrajini Altmark kot proizvajalec šivalnih strojev.

Po prvi svetovni vojni je podjetje prevzel Ing. Otto Zorn, ki je podjetje pretežno usmeril v vzdrževanje lahkega orožja. V drugi svetovni vojni je bilo podjetje utrpelo veliko uničenja. Inženir in finomehanik Gerhard

Zorn je podjetje revitaliziral v smeri oskrbovanja nemških državnih železnic. Proizvodnja

merilcev trdote metalov se je pričela leta 1955, ki se nadaljuje še danes.

V letu 1980 je firmo prevzel sedanji lastnik Dipl.-Ing. in mojster finomehanike Bernd Zorn. Firma je danes moderno podjetje s certifikatoma ISO 9001 in ISO 13485, s 40 zaposlenimi in z lastnim razvojem. Proizvodnji program se je bistveno razširil in od leta 2008 preimenoval v ZORN INSTRUMENTS. Do danes je firma proizvedla več kot 35.000 merilnih instrumentov, ki so plasirani po vsem svetu.
Popolna noviteta v letu1990/91 je proizvodnja plošč z lahko padajočo utežjo in CBR dodatkom. V tem segmentu smo postali vodilni v svetu. Večkrat smo bili kopirani, vendar nikoli doseženi.
Praviloma smo vedno prisotni na strokovnih sejmih, v Nemčiji pa organiziramo strokovne seminarje s praktičnimi prezentacijami.  Sodelovanje z našimi kupci se je razvilo v pravi partnerski odnos. To omogoča najvišjo kvaliteto izdelkov, njihov servis in seveda razvoj na osnovi naših inovacij in patentov. Življenjska doba naših dinamičnih plošč je, ob redni kalibraciji in rednem servisu, preko 15 let. Filozofija našega podjetja je s tem dosežena.

V letu 2002 smo se preselili v novo proizvodno in upravno stavbo pod imenom MECHANISCHE WERKSTÄTTEN GERHARD ZORN.